HTML

WoT prémium tankok

Friss topikok

Címkék

105lefh18b2 (2) amerikai (2) arty (2) at-15a (1) cheat (1) churchill (5) dicker max (2) e-25 (1) elc amx (1) excelsior (1) farmolás (2) fcm36 pak40 (2) fcm 50t (1) is 6 (1) jagdtiger 8.8 (1) kereset (3) közepes (1) kv 5 (2) light (4) löwe (3) lpt (1) ltp (1) m22 (1) m3 light (1) m4a2e4 (1) m60 (1) matilda (3) matilda black prince (1) német (1) panther/m10 (1) prémium tank (28) pziv-s (1) pz 38h 735f (1) pz v/iv (1) ram ii (1) s35 (2) sexton (1) su-100y (1) su12244 (1) superpershing (1) t-34-3 (1) t14 (3) t1e6 (1) t2 lt (1) t34 (1) td (2) tetrarch (2) tier 10 (1) tier 2 (1) tier 3 (2) tier 5 (1) tier 7 (1) tier 8 (3) TOG II* (1) type 59 (1) t 127 (1) t 15 (1) t 25 (5) t 34 (4) valentine (1) Címkefelhő

Pz 38H 735(f) Német tier 2-es könnyű prémium tank

2013.07.12. 08:00 Doromby

A Pz 38H 735(f) egy német tier 2-es könnyű prémium tank.

shot_281.jpg

Már nem elérhető, először a WoT DVD mellé adott ajándék kuponnal lehetett hozzájutni aztán rövid ideig megjelent a Gift Shopban is, ezután eltűnt és már nem lehet hozzájutni. Árát nem tudom pontosan de olyan 750-1.000 arany körül mozgott.

Megjelenésekor méltó volt a leírásában említett "mini Maus" névre, lassúságát ellensúlyozta páncélozottsága és ahol csak megjelent onnan menekültek az ellenfelek. Köszönhető ez annak is hogy aki egyszer találkozott vele az tudta hogy a hatalmas páncélzata miatt fedezékként kiváló így mögötte haladva sérülés nélkül lehet osztani a pofonokat. Kisebb vonatok alakultak ki mögötte és amikor az ellenfél meglátta az egymás mögött vonuló 2-3-4 tankot akkor tudta hogy a vég másodpercekre van. Mindehhez jött még az is hogy az MM kizárólag saját kategóriájába, azaz a tier 2-be sorolta és ezért mindig ő volt a top tank.

A WoT programozói rengeteg munkát fektettek bele hogy ez ne így legyen (aranyba kéne önteni őket, jó forróba...), mára már régi dicsősége csak halovány árnyék. A vastag páncél megmaradt de annyi rajta a gyenge pont hogy bárki át tudja lőni így ha nem is könnyű zsákmány de leküzdhető ellenfél lett. Volt egy idő amikor teljesen esélytelenként akár tier 4-be is felrakta de mostanában (8.6) már "csak" a tier 3-ig teszi be. Top tankként már szinte soha nem indul, ha csatába megyünk vele akkor valahol az alsó harmadban találjuk. Ez több taktikázást kívánna meg vele de erre felépítésénél fogva nemigen alkalmas.

Kinézetre teljesen normális tank formájú, semmi extra, eltekintve hogy a törzs elején (hol másutt...) a torony alatt lévő hatalmas bebújó nyílásról mely ez egyik (ha nem a legnagyobb) sebezhető pontja. Ha sikerül is fedezék mögé elrejteni akkor ott a tornyon az ágyú mellett lévő másik megfigyelő nyílás (gyengébbek kedvéért alaphelyzetben is más színnel jelezve) ahol célzás közben is sebezhető. Ha már itt tartunk oldalról a lánctalp közé belőve szintén sebezhető, a torony oldalán pedig ott a kitekintő nyílás (más színnel kiemelve). Hátulról a lánctalp síkja alatt bárhol lőhető.

Legénysége mindössze 2 főből áll, a parancsnokból és a sofőrből. Ez azt jelenti hogy a kategóriák össze vannak vonva tehát a parancsnok a töltő és irányzó is. Viszont ha megsérül nem csak egy dolog esik ki hanem több is, például a parancsnok kiesése esetén lassabb lesz a töltés, nagyobb a célkör és a látótávolság csökken. És erre minden esély meg is van mert a gyenge pontokon átlőve szinte minden csatában valamelyiküket lesebzik. Létfontosságú hogy elsősegély csomagot vigyünk magunkkal, anélkül csatába indulni nem is érdemes, igaz ez a bevételre nagyon negatív hatással van. A jó oldala hogy a megszerzett tapasztalati pontok kevesebb felé oszlanak szét és az elit tank opciót bekapcsolva sokkal gyorsabban is fejlődnek. Viszont más tankok legénységét lehetetlen benne képezni mert azok biztosan többen vannak mint ketten, szóval erre a célra alkalmatlan.

160 életerő pontja van ami egy kicsit több mint a kategóriában megszokott.

shot_282.jpg

Páncélzata hatalmas, ez a legnagyobb erőssége is, mind a törzsön mind a tornyon 40mm német acél veszi körbe. Ha sikerül olyan pozíciót találni ahol elrejtjük a gyenge pontjait akkor elég sokáig ki lehet vele húzni apróbb sebzésekkel. Legnagyobb ellenfelei a páncélvadászok (TD-k) amik tier 2-es szinten is rendelkeznek akkora átütő képességű ágyúkkal melyekkel már át tudják lőni. Ha más típusú tankokkal hozza össze a csata akkor sem lehet nyugodtnak maradni de azok talán könnyebben leküzdhetők.

Tornya tier 2-es 47 fok/perces forgási sebességgel ami jónak számít.

Motorja sajnos csak tier 1-es, 75 lóerővel ami könnyű tankhoz képest nem biztosít neki hatalmas mozgékonyságot. Nem lassan vánszorog de haladási sebességben a mezőny alján foglal helyet. A jó taktika vele hogy ki kell keresni egy egyenes vonalú utat az ellenfél bázisa felé és azon kell (folyamatos fedezék keresés közben) szépen előre haladni. Hegyre mászni, elkerülő utat keresni nem lehet mert olyan lassú hogy mire ezeken átküzdené magát már rég véget érne a csata. Lánctalpa tier 2-es ami a fentiekhez se hozzátenni sem elvenni nem tud.

Ágyúja nagyon gyenge, mindössze tier 1-es. 31-51-es átütéssel és 30-50-es sebzéssel rendelkezik, viszont 2,2 másodpercenként lehet vele lőni. Ez a gyakorlatban azt jelenti hogy sok, kisebb sebzést fog kiosztani a csaták alatt. Össze lehet vele 1-3 killt szedni de elég sokat kell érte dolgozni. A fedezék elsődleges szempont, a másik hogy legyen valaki aki fedez vagy mi fedezzük mert egyedül az ágyú nem képes megvédeni. Életbevágó hogy legyen nálunk 5-10 darab arany lőszer is mert van olyan ellenfél (főleg a tier 3-as páncélvadászok) akiket csak azzal tudunk sebezni.

A rádió az ami igazán kiemelkedő, tier 8-as ami egy jó vicc mert ha van valami ami abszolút felesleges az ez a részegység. Felderítőnek a sebessége miatt nem alkalmas, egyedül azt tudom elképzelni hogy a nagyobb hatókör miatt többen látják ha kétségbeesetten segítséget kér. Az már viszont úgyis a vég kezdete szóval ebben az esetben már úgyis mindegy mit csinál.

shot_283.jpg

A lőszer nem drága, a sima 14 kredit, a robbanó pedig 8. Az arany 800 kredit ami horror viszont lesz olyan helyzet ahol csak az általa adott +30mm átütés tudja megmenteni az életünket. Összesen 100 darabot tud magával vinni, jó tanácsként azt mondom 90 sima és 10 arany lőszer a biztonság arra hogy valamit tudjunk is kezdeni a csatákban. Ha az aranyat elhasználjuk biztosan veszteségesek leszünk, akár nyer a csapat akár veszt, a különbség csak annyi hogy mekkora ez a mínuszos szám a végén.

Javítása 500 kredit körül mozog.

Mennyit lehet vele keresni?

Sajnos nagyon keveset, ez a tank van a prémium tankos kereseti listák alján ( kattide ). Körönként olyan 2-5.000 jön össze vele a legújabb trendek szerint ami szomorú. Még rosszabb ha levonjuk a kötelező arany lőszert és a biztosan elhasználódó egészségügyi csomagot, így könnyedén kijön a csatánkénti 8-10.000 kredites  VESZTESÉG is. Farmolásra teljességgel alkalmatlan, nem véletlen ritka mint a fehér holló. Csak az játszik vele aki más (magasabb szintű) prémium tankkal meg tudja keresni a ráfordított kreditet.

Megéri megvenni? NEM

Igaz a kérdés nem valós mert nem lehet hozzájutni de ez szintén egy olyan tank ami ajándékként egyike volt a WoT legjobbjainak de annyit nerfeltek rajta hogy használhatatlanná vált. Biztosan van olyan aki azt mondja hogy ha már van, néha megy vele 1-1 kört hogy a többiek lássák neki van ilyenje de ezzel is ott vagyunk mint a T1E6 esetében hogy a vele adott garázshely nagyobb érték volt mint maga a tank.

Mennyire jó vele játszani?

Semennyire. Ha arany lőszerrel megyünk akkor okozhat némi örömet az hogy szétlőjük az ellenfeleket de normálisan használva egyáltalán nem érezni azt hogy igen, én ezzel akarok a jövőben játszani. Nekem speciel van vele 200+ csatám de ennek 99%-át akkor mentem amikor megkaptam, azóta elő sem vettem csak most ennek a tesztnek az írásakor. Egy másik jellemző, régebbről van egy 10 kill-es csatám vele amit teljesen egyedül csináltam míg most a maximum 3 volt amit egy Valentine AT mögé bújva szereztem, és ez nem is az én érdemem igazából.

A Pz38H 735(f) egy lassú, kis ágyúval rendelkező könnyű tank aminek egyetlen erőssége lenne a hatalmas páncélzata, kár hogy annyi rajta az átlőhető pont hogy ez nem biztosít számára semmilyen védelmet. A farmolható összeg ennél a prémium tanknál a legalacsonyabb az egész játékban, annyira nevetségesen kevés hogy semmi, de abszolút semmilyen indok nem szól a használata mellett. Utolsó koporsó szögként a vele való játék sem jó így egész léte megkérdőjelezhető, a legnagyobb kérdés csak az hogy miért ad a WoT ilyen ajándékot azoknak akik drága pénzen megvették a DVD-t.

1 komment

Címkék: német light pz 38h 735f tier 2

A bejegyzés trackback címe:

https://hacl.blog.hu/api/trackback/id/tr185400071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stieger 2013.07.18. 18:51:01

Azért találjuk manapság a lista alsó harmadában, mert megváltozott az MM súlya, ami szerint válogat tankokat az match making. Ezelőtt megközelítőleg egy 3-4-es szintű tank súlyával rendelkezett - így volt mindig "top tank" (még 3as tankok között is)

Az ágyúja sem olyan szörnyű, a kategóriatárs Pz 35t 37mm-es lövégéhez igen hasonló (összehasonlításképpen az igazi "testvér" francia H35 gyengébb löveggel játszik). Az se teljesen világos melyik T3 páncélvadász az ami ellen csak a premium lőszer hatásos - Marder, T82, Su76, Reanult UE stb. mind-mind papírpáncélzattal rendelkezik...

A jó rádió azért is előnyös (és egyáltalán nem felesleges) mert lehet látni a térképen a csapattársakat, lehet látni amit ők spotolnak. Így már idejében cselekedhetünk, ha valamelyik oldalon kellemetlenségek adódnak. Ez meglehetősen jól jön egy olyan tank esetében, ami nem képes gyorsan helyet változtatni - minden, az ellenség helyzetét illető info igen hasznos.

Annak idején OP volt, lehetett csatát nyerni úgy is, ha a mező közepére kiállt vele valaki és autoaim kattintgatott - top gun, acél fal, győzelem - garantált volt. Azóta szépen helyre pofozták - és ezt is kell tenni minden túlzottan erős tankkal.
De hogy használhatatlanná vált volna? Csak tessék kipróbálni a H35-öt vagy a D1-et, még mindig lekörözi ezeket.
Persze ez még nem jelenti azt, hogy ezzel kell farmolni... vagy, hogy ettől hirtelen kiváló tankká válna... csak nem kell lesajnálni, legalábbis nem jobban, mint francia testvéreit.
süti beállítások módosítása