HTML

WoT prémium tankok

Friss topikok

Címkék

105lefh18b2 (2) amerikai (2) arty (2) at-15a (1) cheat (1) churchill (5) dicker max (2) e-25 (1) elc amx (1) excelsior (1) farmolás (2) fcm36 pak40 (2) fcm 50t (1) is 6 (1) jagdtiger 8.8 (1) kereset (3) közepes (1) kv 5 (2) light (4) löwe (3) lpt (1) ltp (1) m22 (1) m3 light (1) m4a2e4 (1) m60 (1) matilda (3) matilda black prince (1) német (1) panther/m10 (1) prémium tank (28) pziv-s (1) pz 38h 735f (1) pz v/iv (1) ram ii (1) s35 (2) sexton (1) su-100y (1) su12244 (1) superpershing (1) t-34-3 (1) t14 (3) t1e6 (1) t2 lt (1) t34 (1) td (2) tetrarch (2) tier 10 (1) tier 2 (1) tier 3 (2) tier 5 (1) tier 7 (1) tier 8 (3) TOG II* (1) type 59 (1) t 127 (1) t 15 (1) t 25 (5) t 34 (4) valentine (1) Címkefelhő

Prémium tank keresetek : az igazság pillanata

2013.06.02. 16:23 foronghy

Mostanában egyre többször találkozom olyan megmondóemberek "állításaival" akik számomra hatalmas összegeket mondanak melyeket prémium tankokkal körönként szednek össze. Ráadásul azt állítják ez nekik az átlag.

Szerintem nem csak én gondolkozom el az ilyen mondások valóságtartalmával hanem minden ilyen tankkal rendelkező vagy ilyet venni vágyó is.

Lássuk mi az igazság....

shot_021.jpg

Először elmondom mi ezekkel a hatalmas összegekkel a problémám, aztán elmondom hogyan lehet csalni ezért aztán jöjjön egy példa a valós számokkal.

Kezdjünk is neki.

Időtlen idők óta prémium tankokkal játszom ezért azt gondolom van már rálátásom arra hogy melyikkel mennyit lehet keresni. Voltak jobb és rosszabb köreim is velük és ezért meghökkenek mikor más oldalakon légből kapott összegeket olvasok.

Nem az a baj ha valaki eldicsekszik vele hogy X vagy Y prémium tankkal milyen jó csatát ment mert ha jól jön ki neki a lépés akkor nagyon kellemeseket lehet harcolni. Inkább az akaszt ki mikor azt állítja hogy azzal tankkal MINDEN KÖRBEN 50-60-70.000 vagy még ennél is több kreditet lehet keresni. Ez az ami már szerintem kimeríti a füllentés kategóriáját mert EZ HAZUGSÁG! Attól aki ezt mondja óvakodni kell mert a többi állítása is marhaság lehet mivel NEM TUDJA MIRŐL BESZÉL. Vagy azért teszi mert nincs elég rutinja ezzel a tankkal vagy csak egyszerűen kérkedni akar de azt is elhiszem hogy SZÁNDÉKOSAN AKARJA MEGTÉVESZTENI AZ OLVASÓKAT!

Ez pedig elég veszélyes dolog, olyan mint a kétélű fegyver.

Aki prémium tankokról szóló cikkeket olvas az leginkább két dolog miatt teheti ezt.

-vagy van neki ilyen tankja és arra kíváncsi más mit tud vele kezdeni

-vagy pedig -és ez a gyakoribb- szeretne venni és ez alapján fogja eldönteni hogy beruház-e rá vagy sem. És ha ilyenkor valótlanságokat olvas az akár pénzbeli kárt is okoz neki ha vásárlás után a tank nem tudja hozni azokat az értékeket amit olvasott és ezért másikat kell vennie. Épp ezért tartom veszélyesnek hazudozni cikkíráskor.

shot_105.jpg

EGY PRÉMIUM TANK IS LEHET VESZTESÉGES!! És mindez lehet független is a játékos képességeitől vagy eddigi eredményeitől. És itt már meg is lehet cáfolni azokat akik a "minden körben X0.000.- kreditet szerzek" vagy "nekem soha nincs X0.000.-kredit alatti köröm" mondatokat hangoztatják.

A következők miatt fordulhat ez elő:

-indulás után belefut egy olyan helyzetbe ami csapda és az ellenfél gyorsan kiiktatja. Ez a legjellemzőbben a felderítő+arty párosból adódik és ha ez a kezdés után van, ráadásul a csatát is bukják akkor bizony veszteséges lesz az a kör.

-prémium lőszert és kiegészítőket használ.

-indulás után beleesik a vízbe és a legénysége belefullad és a csatát elveszti a csapat.

-egész csata alatt nem lát senkit, vagy 1-2-őt lő aztán kikap a csapata. Itt erősen ingadozik a pár ezres mínusz,  és a pár ezres plusz között a kereset de tény ekkor sem lesz boldog a tankkal.

shot_084.jpg

HOGYAN LEHET CSALNI ÉS HATALMAS KERESETET ÖSSZEHOZNI ?

Borzasztóan egyszerű, prémium lőszert kell használni és minél többet sebezni az ellenfélbe. Mivel ennek nagyobb az átütése nem kell annyira pontosan célozni így egy "vaktában" eleresztett lövés is találatot fog eredményezni, illetve átüt ott ahol egy sima nem. A sebzés az elsődleges amiért a csata végén a kreditet kapjuk és így sokkal nagyobb értéket lehet elérni. Ha ráadásul nyert is a csapat akkor büszkén lehet mutogatni a csata statisztikáról készült ELSŐ képernyőt. Azért csak ezt mert ezen szerepel olyan összeg amire mindenki sápadozni fog de csak mi tudjuk hogy a 3. oldalon a részletes kimutatásnál egy még ENNÉL is nagyobb összeg szerepel ami által AZ EGÉSZ KÖR VESZTESÉGES! Hiszen a prémium lövedékek ára (hacsak nem aranyért vesszük) akkor elég magas, 4.000.- és 5.000.- kredit között mozog. 20 lövéssel számolva ez már 100.000.- kredit MINUSZ! Persze ezt nem látja senki és aki nem ért hozzá az irigykedni fog ránk.

PRÉMIUM ELŐFIZETÉSSEL az első oldali összeg SOKKAL TÖBB lesz és a veszteség kisebb, de ne feledjük ettől még nem lesz pozitív az egyenleg! Mindez így van kiszámolva a WOT fejlesztői által szóval aki sok prémium lőszert elhasznál prémium előfizetéssel az a vesztett csaták után VESZTESÉGES LESZ! És ezen egyetlen szájhős sem tud változtatni.

PÉLDA:

Az alábbi összegek prémium előfizetés NÉLKÜL vannak, ha valaki ilyennel rendelkezik akkor ne felejtse hozzáadni a +50%-ot!

Egy magasabb szintű, tier 8-as prémium tankot veszek alapul, mégpedig a következők miatt:

-mert aki ilyet vesz és csalódik benne az sokkal mérgesebb arra aki marhaságokat írt róla

-mert ezek vannak igazán kihegyezve a farmolásra. A tier 5-7-esek közül párral is lehet szép eredményeket elérni de a legjobb eredményeket a tier 8-asok adják.

Jöjjön tehát az egész játék legjobb farmolós tankja az amerikai T34-es.

Lőszerkészlete 34 darabos, a legtöbb csatában mindössze 6-12 fogy csak el belőle. Köszönhető ez az alacsony sebességének mely miatt a csatákban könnyebben sebezhető, tehát gyorsabban kilőhető. Azután ott van a lassú célzás, csak akkor érdemes vele lőni (kivéve ha az ellenfél ott van az orrunk előtt) ha a célkereszt teljesen beszűkül, mert ha nem akkor alig van esély rá hogy találunk. Harmadik negatívum a lassú töltés, kicsit kevesebb mint 13 másodperc alatt tölt újra ami a többi tier 8-as "normál" tankhoz képes elég sok. Mindezek miatt nem egy gyorstüzelő, a fent említett lövésszám normálisnak tekinthető.

Amennyiben a csapatunk nyer, akkor az ügyességünktől függően 15-55.000.- kredittel leszünk boldogabbak, az átlag a 25-40.000.- között mozog.

Amennyiben a csapat veszít akkor ezen érték a 10-25.000.- kredites magasságban tartózkodik.

shot_129.jpg

VAN EGY NAGYON EGYSZERŰ KÉPLET AMIVEL KI LEHET SZÁMOLNI A KÖR VÉGI NYERESÉG NAGYSÁGÁT:

Csak azok a lövések számítanak melyek betaláltak, de ide számít az is ami talált de nem okozott sebzést vagy csak láncolt. Ami mellémegy vagy lepattan az nem ér semmit. Normál lőszerrel számolok, nem arannyal vagy robbanóval sem különleges kiegészítőkkel melyeket minden körben újra meg kell venni.

Nyerés esetén minden fent említett lövés NETTÓ +4.000.- kreditet ér, vesztett csata után egy kicsit kevesebbet a végső elszámolásnál.

Ez természetesen kizárólag a T34-re vonatkozik, más tankoknál más ez az érték!

Tehát 6 lövést alapul véve nyerés esetén a TISZTA NYERESÉG 24.000.- kredit, veszteség esetén körülbelül 12.000.- kredit. Azaz a harmadik oldalon minden levonás után megjelenő összeg, melyből már lejött a javítás, az új lőszer és egyéb kiegészítők ára!

Ez csak durva becslés hiszen a program sokkal több tényező alapján végzi el a végső értékelést de több száz csata átlagával nézve közelítőleg pontosnak mondható. Fölfele és lefelé is előfordulhatnak eltérések mert például a felderítésért, vagy foglalásért is kaphatunk plusz kreditet de annak esélye hogy a T34-et ilyenre használjuk elég kicsi.

Ezek alapján nem nehéz kiszámítani hogy azok akik azt állítják hogy körönként 40.000.- kredit alá nem mennek azoknak MINDEN csatát meg kell nyerniük és minimum 10 olyan lövést kell leadniuk melyek MINDEGYIKE BETALÁL. Vagy pedig még hihetetlenebb alternatívaként vesztes csatákban minimum 20 talált lövésük kell legyen. Normál lőszert használva EZEK EGYIKE SEM HIHETŐ JÓZAN ÉSSZEL.

Maradjunk annyiban hogy ha a játék legjobb farmolós tankjánál is erősen kétségbe vonható ezen emberek hitelessége akkor a többi tanknál már BIZTOSAN HAZUDNAK. És akkor a többi állításukat is óvatosan kell kezelni...

22 komment

Címkék: t34 kereset farmolás prémium tank tier 8

A bejegyzés trackback címe:

https://hacl.blog.hu/api/trackback/id/tr395340294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

riskawarrior 2013.06.02. 16:53:01

Vereség esetén a kredit nem feleződik csak az XP:
wiki.worldoftanks.eu/Battle_Mechanics#Tank_Experience_and_Credits
Nagyon kicsi bónuszoktól esik csak el az ember, az pár ezer kredit.

foronghy 2013.06.02. 17:04:04

@riskawarrior:
Köszönöm, egyenlőre csak azt találtam hogy vesztett csata után nem változik a kredit de győztes után több lesz.
A "Joining a battle" rewardot szorozza 1,85-el ami lefelé valóban nem a fele.
Mindenesetre átírtam.
Neked mi a tapasztalatod erről?

riskawarrior 2013.06.02. 18:36:34

@foronghy:
Körülbelül az, hogy talán olyan 5-10%-al kapok kevesebbet ha vesztek, de ez elég szubjektív szóval ne tessék referenciaként emlegetni. :)
A gondot inkább az jelenti, hogy ha vesztünk akkor sebzés nélkül lőnek ki elég sokszor, így főleg ettől kapok igen keveset. De ha "szerencséd van", jó sok sebzést kiosztasz és ennek ellenére sem sikerül győzni, akkor én azért szoktam kapni vastagon.

riskawarrior 2013.06.02. 19:08:08

@foronghy:
Neem, annyira nem élünk nagy lábon. :) Nekem "csak" egy rozsdás Type 59-em van. Azzal egy végigdolgozott vesztes csatából ki lehet hámozni 60-70k bevételt (prémiummal), de egy hasonló győztesből is kb olyan 70-75k esik le átlagban (ha megvan a 2000-2500 sebzés).

Ha érdekelnek konkrét adatok akkor vezethetek egy kis naplót a köv 10-20 csatámról ;)

foronghy 2013.06.03. 18:08:57

@riskawarrior:
Vezess :)
Én mostanában nem játszom az enyémmel időhiány miatt de ha te megnézed hogyan alakul a kereset akkor annak örülnék.

riskawarrior 2013.06.12. 13:20:55

@foronghy:
Mostanában vizsgák és egyéb elfoglaltság miatt örültem ha a duplázottakat lenyomtam, de sikerült összehozni pár igen jó csatát. ;)
Van benne végigdolgozott vesztes csata, de olyan csata is amiben igazi noobként pusztultam meg. :D
Az első kép mindig a csata kimenetele, a 2. a konkrét stat. Aranyat egyik csatában sem használtam, a pct skúló minden egyes kilőtt darabját a csata végén fizetem, a csata közben használt fogyócikkek viszont raktárról mennek.
Nem akartam kivonatot készíteni mert így hiteles és mert rengeteg a változó.

A screeneket innen le tudod tölteni:
dl.dropboxusercontent.com/u/53912895/type-1.zip

Szikla név már foglalt 2013.06.12. 21:12:36

Dicséretes ez az összeállítás. Egyedüli gondom ezzel, hogy azért a cikkből kifelejtesz egy igen fontos tényezőt. Mégpedig azt, hogy amit leírsz, azt sem veheti mindenki még iránymutatónak sem, mert senki sem játszik egyformán. Egy gyenge játékos nem annyit fog keresni, mint egy jó, esetleg unicum. Te sem teljesítesz annyit(megnézvén a statodat mondom ezt) mint egy "jó" játékos. Ne érts félre nem azt mondom, hogy rossz vagy (tőlem semmiképpen nem rosszabb), hanem azt ami ott is látszik, hogy átlagos felső részében. Átlagban hozol 872 dmg-t, 0.9 killt, és ezekkel számolsz és mondod a frankót. Ennyi prémium tankkal amiknek a besorolása sokkal jobb mint a standard tankoknak, ez elég véznácska. Ha nincs is meg az 1 kill/csata, akkor is a sebzésnek illenék 1200 körül mozogni átlagban. Akkor pedig már jelentősen nagyobb a kasza is.

Doromby 2013.06.13. 09:27:33

@riskawarrior:
Vannak benne nagyon szépek, grat hozzá :)

Boborjnán1986 2013.06.13. 09:34:33

Ne állíts hülyeséget! Foglalásért nem jár kredit! Max Bónusz, de nem hoz valójában a konyhára semmi lényegesebb összeget! A Credit az a saját sebzésedből, és az általad spottolt tankok csapattársaid által történő sebzéséből adódik össze kb 90-95%ékban!

Doromby 2013.06.13. 09:47:25

@Szikla név már foglalt:
Köszönöm hogy megnézted a statomat, lehet te vagy az első :)
És most akkor jöjjön a nehezebbik része.
A stat NEM MUTATJA MEG EGY ADOTT JÁTÉKOS TELJESÍTMÉNYÉT!
Ez csak egy statisztika, de mint minden ilyen ÁTVERHETŐ, MANIPULÁLHATÓ, CSALHATÓ !!!
Éppen ezért szerintem erre hagyatkozni egy játékos megítélésében nem szabad. Figyelembe venni kell, de mindez csak irányadó. Sajnos azok tudnak vele csalni akik hajlandóak nagyobb összegeket beleölni a játékba és mivel én nem ilyen vagyok, maradok "átlagos" szinten. Ha jól figyelsz akkor láthatod a legújabb hírek között azt a nyilatkozatot is melyet a WoT egyik fejlesztője tett miszerint teljesen egyenlővé szeretnék tenni a játékot mindenki számára és azt a különbséget mely most is fenn áll a gazdagabb játékosok felé, azt szeretnék megszüntetni. Ezen kívül a csatákban kiosztott dmg és kill mennyisége NEM CSAK A TE TUDÁSODTÓL FÜGG, abban van egy jó adag véletlen is amit a program rendel hozzá. Tehát még ezek sem adják vissza azt hogy te hogyan tudsz játszani.

Vissza térve a prémium tankokra, szerintem nem igazán ismered őket ha ilyet mondasz hogy jobb a besorolásuk. MINDEN prémium tank a saját osztályának CSAK A KÖZEPÉT ÉRI EL, vagy még az alatt is van. Néha roppant nagy kínlódás velük játszani és pár legendás darab kivételével SOHA NEM ÉRHETSZ EL OLYAN EREDMÉNYEKET VELÜK MINT EGY SIMA TANKKAL. Többet fogsz keresni de az eredményeid gyengébbek lesznek.
Mondjuk megnézném hogy egy Valentine II-vel ami az egyik legrosszabb prémium tank hogy szerzel killt, vagy hogy hogyan közelíted meg a 872 dmg-t körönként. Örülsz ha meglátsz vele valakit és még jobban örülsz ha bele is tudsz lőni párat. Ezen kívül a dmg értéke nem csak a prémium tankokra vonatkozik hanem minden eddig játszott csatám átlaga !!!
Nem magamat akarom fényezni csak arra akarok rámutatni hogy az általad leírt logika HIBÁS és az ez alapján levont következtetéseid is rosszak.
A frankót meg azért mondom mert az eddigi kb. 17.000 csatámnak durván a felét prémiummal mentem és szerintem ennyi tapasztalattal a hátam mögött már meg tudom ítélni melyik milyen.

Szikla név már foglalt 2013.06.13. 12:08:54

@Foronghy2:
Igaz nincs prém tankom csak egy "kistigris", de hozom vele azt a dmg-t mint egy normál tankkal. A többit meg olvasta, és az ex klánomban látott rengeteg prtscr-eken láttam . Az meg, hogy a stat nem mutatja a játékos teljesítményét egy vicc. Ha nem sebzel, nincs killed, nem derítesz fel, akkor nem csinálsz szart sem, csak ott vagy. 17K csatánál meg főleg. Abban az esetben ha sok ágat húzol, és ki kell fejleszteni a tankokat, az ront a staton sokat, de egy készen kapott prémtankot fejleszteni sem kell, így ezzel sem lehet takarózni. Ráadásul ne egy tier4-es light tankot hozz példának amivel nem is sokat mentél. Javarészt heavyvel, és td-vel mentél. Szóval lehet sok tapasztalatod van a prémium tankokkal, de tartom azt amit eddig is. Nem mérvadó a cikked csak azon szintű játékosoknak mint te.
uff.
ui.: A fészbukkon a wotmagyarportálon azért keményebbeket kapsz ha még nem olvastad. Remélem én nem voltak akkora bunkó :D

Doromby 2013.06.13. 13:17:59

A Valentine II-vel közel 200 csatám van és Tank Ász vagyok vele.
ui.: olvasom

Doromby 2013.06.13. 17:10:14

@Szikla név már foglalt:
Még egy ilyen poszt mint amit most kimoderáltam és kiváglak innen.
Bírom a kritikát de a hülyéket nem, ez volt az első és utolsó figyelmeztetésed.

EvilSpawn 2013.06.13. 17:32:49

Ha valaki nem azt írja amit te szeretnél látni/olvasni akkor már moderálod és kitiltással fenyegeted... így bírod a kritikát? ejej :-(
Nem szidott senkit (se faji,vallási vagy hovatartozási megjegyzést nem tett) csak megmondta amit ő gondol a dologról és belinkelte ez egyik accod.
Amúgy a "TankÁsz" medál valóban nem tudás hanem csak egy szerencsés kör... nekem van tank amivel nem mentem még 10 kört se és meg van a "TankÁsz" medál.

Szikla név már foglalt 2013.06.13. 17:34:35

Csak nem bírod. pfff durcás kisgyerek. Nem kell kivágnod, nem jövök ide többet. Szar lehet neked ha magadat sem bírod. :D
pápá. Szép napot, jó játékot. A neved meg lesem, és szétaprítalak mindig ha lesz esélyem :D

Doromby 2013.06.13. 20:46:51

@EvilSpawn:
Én nem mondom senkire szerintem mekkora hülye, főleg akkor ha fogalmam nincs arról amiről beszélek.
Játékról lehet beszélni, vitatni lehet amit írtam de személyeskedésnek nincs helye.

tevepata 2013.06.14. 14:34:38

A csata/kilőtt ellenfelek száma nem jelent lóf...t sem, már elnézést. Gondolom ismerős jelenség mindenki számára mikor lebont egy ellenfelet full hp-ról ( ő is téged ) ekkor előugrik a kis statb.zi akinek vegig rimankodtal hogy segitsen de persze lesz.rta , és kilövi előled. Bravò. Ilyenkor durrantok bele egyet, aztán sírhat. Vagy mikor egyik csapat sem mozdul sehova mert beültek a bokrokba vagy a biztonságos épületek mögé várva a potyát. Akkor berepülsz felderitesz az ellenseget lősz kettőt hármat de kilőni nem tudsz senkit viszont ezzel az akcioddal győzelemre viszed a csapatod. Persze nekik jó mert tudnak nyugodtan lövöldözgetni van kilőtt ellenfél megvan a kéjérzet és úgy gondolják hogy ők a pro-k. Majd miután marad 4 ellenfél ők meg vannak tizen akkor szokott jönni az a nagy mellényű kijelentés amivel kezdeni kellett volna. TÁMADÁS!!!!! És ők a királyok megy a gg meg a gj te meg csak egy hülye suicide vagy.

tevepata 2013.06.14. 14:51:40

Ja kihagytam a tier egyben feszítő pedofilokat. 1000 csata ms1-el körönkén 8 kill csak hogy " jó legyen az átlag" Szerencsére ezt a win6 már nem veszi figyelembe. De mondhatná a su26-ot is mint masik nagy kedvecét a pedofiloknak. Vagy az m4 shermant trollal gold lőszerrel. Mert mi sem nyilvanvalobb hogy egy farm tankot golddal hasznalunk.

Doromby 2013.06.14. 15:51:29

@tevepata:
Na ez olyan szépen van megfogalmazva hogy minden szava igaz :)
Ha egy nagy tankkal megyek mindig van 2-3 aki mögöttem sündörög és lövöldöz amivel addig semmi baj nincs míg el nem állják az utat. De ha nem tudok tőlük mozogni és kilőnek akkor persze én vagyon a noob meg a béna...

Doromby 2013.07.01. 08:21:38

@Egy pedotanker:
Sajnálattal kell közölnöm hogy minden olyan hsz ki lesz bannolva amiben személyeskedés van, ráadásul az elkövetőjével együtt.

szita szita péntek 2014.09.01. 13:29:06

Középszerű játékos vagyok, több prémium 8-assal is játszom, prémium előfizetéssel. A nettó bevétel ha nem akarom becsapni magam olyan 35-40k körül mozoghat. Nyilván vannak nettó 100k-t hozó csaták is és ugye mindenki arra emlékszik szívesebben, de bezony el lehet vérezni érdemi eredmény nélkül is a csata elején.

Viszont megjegyezném, hogy a tier 5-ös prémium tankok nem okvetlen keresnek ám rosszul! Szintén prémium előfizetéssel azok körönként nekem kb 25k-t hoznak tisztán! Márpedig az 5-ös prémiumok gyakran akciósak (a legolcsóbbat valami 500 goldért vettem), de mondjuk alsó hangon is tizede az ára, mint egy nyolcasnak. Nem mindegy. A www.vbaddict.net/statistics.php tanulságos olvasmány. Beállítod mire vagy kíváncsi és megkapod a statisztikát. Pld. Prémium előfizetés nélkül számolva az átlag játékos körönként 15k creditet farmol IS6-tal, a fentebb említett Churchill III-al meg 6k-t.

A prémium előfizetés viszont a cikk által sugalmazottal szemben nem meg másfélszerezi a hozamot, hanem inkább megduplázza azt, hisz a bevétel tényleg 1.5-ös szorzót kap, de a kiadások (javítás, lőszerköltség) nem változik. Ha 30k-t keresel és 20k a javítás és a lőszer, akkor nettó 10k-t kerestél, de prémiummal 45k lenne a bevétel, a kiadás még mindig csak 20k, ergó a nettó bevétel 10 helyett 25k lett.
süti beállítások módosítása