HTML

WoT prémium tankok

Friss topikok

Címkék

105lefh18b2 (2) amerikai (2) arty (2) at-15a (1) cheat (1) churchill (5) dicker max (2) e-25 (1) elc amx (1) excelsior (1) farmolás (2) fcm36 pak40 (2) fcm 50t (1) is 6 (1) jagdtiger 8.8 (1) kereset (3) közepes (1) kv 5 (2) light (4) löwe (3) lpt (1) ltp (1) m22 (1) m3 light (1) m4a2e4 (1) m60 (1) matilda (3) matilda black prince (1) német (1) panther/m10 (1) prémium tank (28) pziv-s (1) pz 38h 735f (1) pz v/iv (1) ram ii (1) s35 (2) sexton (1) su-100y (1) su12244 (1) superpershing (1) t-34-3 (1) t14 (3) t1e6 (1) t2 lt (1) t34 (1) td (2) tetrarch (2) tier 10 (1) tier 2 (1) tier 3 (2) tier 5 (1) tier 7 (1) tier 8 (3) TOG II* (1) type 59 (1) t 127 (1) t 15 (1) t 25 (5) t 34 (4) valentine (1) Címkefelhő

Hogyan kereshetek SOKAT egy prémium tankkal?

2013.07.17. 08:09 Doromby

Sokan kérdezik tőlem hogy hogyan lehet igazán sokat keresni egy prémium tankkal. Lássuk mi is a titok...

shot_013.jpg

Itt található egy Prémium tank GYIK, ezt először érdemes végigolvasni hogy az alapok meglegyenek, de most pontokba szedem mit is érdemes vásárlás előtt végiggondolni:

1, PÉNZ

A prémium tankok pénzbe kerülnek. Van amelyik kevesebbe, van amelyik többe, de kifejleszteni normál módon egyiket sem lehet, vásárolni kell őket (vagy nyerni, kapni bónusz kóddal, stb.. de ezekkel most nem foglalkozom).

A MAGASABB ÁR NEM AZT JELENTI HOGY TÖBBET FOGUNK KERESNI VELE!

Ez csak a lehetőségét adja meg annak hogy ha ügyesen használjuk, akár sokat is kereshetünk. Ha rosszul játszunk vagy éppen nem fekszik az a stratégia amit az adott prémium tank kívánna akkor bizony alig lehet velük többet keresni mint egy sima tankkal.

Persze azért vannak besorolási kategóriák amiket nem lehet átlépni. Tier 2-3-4 prémium tankot egyszerűen nem érdemes farmolásra venni mert körülbelül annyit hoznak mint egy mezei tier 5-ös. Tier 5-ben már vannak jó vételek, amiket már érdemes megfontolni. A tier 6-7 alapvetően nem a farmolásra van kitalálva, ezekkel a tankokkal jó móka a játék de átlagban igazán sokat nem fognak hozni. A tier 8 egyértelműen a legjobb de itt is mellé lehet fogni szóval nem minden arany aminek látszik.

Példa:

Az FCM 50 t francia tier 8-as nehéz tank 11.900.- aranyért vehető meg de nevével ellentétben használata a médium tankokéval egyezik meg. Sokszor látom hogy rosszul használják és az elsők között van aki előreszalad majd ki is lövik. Így aztán nem is csoda hogy ilyenkor alig lehet vele valamit is keresni, 5-20.000 kredit között hoz egy körben és aztán megy a panaszkodás a fórumokon hogy mennyire nem éri meg. Egy jó játékos persze többet is ki tud belőle hozni, a kérdés fekszik-e nekünk az a stílus amit megkíván.

Ezzel ellentétben az amerikai tier 5-ös nehéz tank, a T14 vagy az ugyanilyen adottságokkal rendelkező angol Excelsior csak 1.500.- aranyba kerül és igaz rohanni nem lehet vele de ahova csak eljut ott hatalmas pusztítást képes okozni. Emiatt ezen kettő körönkénti keresete nagyon ritkán megy 10.000.- kredit alá, de a 30.000.-et megközelítő bevétel sem ritka.

2, JÁTÉKSTÍLUS

Mindenkinek saját magának kell eldöntenie melyik stílus tetszik. Aki a nehéz tankokért rajong az sosem lesz boldog egy prémium könnyű tankkal és ebből adódóan sosem tud vele úgy játszani ahogy az megkívánja. Így nemhogy elérni de megközelíteni sem tudja azokat a kredit értékeket amiket abból a tankból ki lehet hozni.

Egyértelmű tanácsot nem tudok adni, mindenkinek magának kell eldöntenie melyik irány az amelyiket meg tudná szeretni.

Okosan és megfontoltan kell dönteni már vásárlás előtt, a legtöbben itt követik el az első hatalmas hibát. Ha egyszer megvan a tank már nem lehet visszaadni vagy másikra átváltani.

3, EXTRÁK

Ezekkel is le lehet alaposan apasztani a hasznot, érdemes rájuk figyelni. Alaposan át kell gondolni mikor és milyen javítócsomagot használjunk mivel 3.000 kredit darabja. Ha a tank hajlamosabb kigyulladni (pl: LÖWE) vagy a lőszerrekesze szokott felrobbanni (pl: Dicker Max) akkor érdemesebb a legénység skilljeit ez irányba képezni mint körönként csökkenteni a bevételt.

A plusz extrák (nagy javító készlet, csokoládé, stb...) valóban adnak előnyöket de körönként újra-és-újra meg kell venni őket. Ez is olyan amiről le lehet mondani ha a minél több kereset a cél mert annyit azért nem adnak amennyi az áruk.

Aranylőszert lehetőleg ne használjunk, de azért legyen nálunk tartalékban pár darab. Ezek azok melyek a legjobban tudják csökkenteni a bevételünket, ugyanakkor ha szembejön egy erősebb ellenfél aki azt gondolja rólunk szabad préda vagyunk ezzel kínos meglepetéseket tudunk neki okozni.

Igyekezni kell a minimumra leszorítani azon fogyóeszközök számát melyek pénzbe kerülnek.

Vannak persze olyanok melyeket nem lehet (javítókészlet, egészségügyi csomag, tűzoltó készülék), ezekből akkor halmozzunk fel nagyobb készletet mikor 50% kedvezménnyel vehetőek. Ilyenkor 100-200 darabot eltéve már kihúzhatjuk a következő leértékelésig.

4, ALKALMASSÁG

Bizonyos tankok bizonyos pályákon nem tudnak jól teljesíteni, de mit is értek ez alatt?

Azt hogy MINÉL LASSABB EGY TANK, ANNÁL KEVÉSBÉ HASZNÁLHATÓ EREDMÉNYESEN!

Mindez természetesen befolyásolja a farmolás eredményét is, egy gyorsabb, jobban manőverezhető tank aktívabban bele tud szólni a játék kimenetelébe. Vagy ha minden kötél szakad még átmehet egy másik helyre ahol ki tud osztani még pár sebzést ami szintén jótékonyan hat a pénzügyi elszámolásnál.

Jó példa erre Malinovka ahol normál csata esetén csak el kell bújni a startkörnél és várni az ellent, mozogni alig kell valamit. Negatív példa Sacred Valley ahol egy lassú tankkal bele sem tudunk szólni a csatába.

Ebből adódóan a közepes vagy annál gyorsabb prémium tankok azok melyek univerzálisként mindenhol jól használhatóak, én is ezeket ajánlom.

A lassúságot nézve csak pár tank jut eszembe, ilyen az FCM36 Pak40, a TOG II* vagy a Matilda Black Prince melyek a nehezebb pályákon alig használhatók.

5, SZÁMÍT-E HOGY NYERÜNK VAGY VESZTÜNK?

Egy prémium tankkal lényegében véve mindegy hogy mi a csata végeredménye, ha elég sok sebzést kiosztottunk mindenféleképpen nyereségesek leszünk. Sokszor nem tudunk beleszólni a csata végeredményébe és bár mindenki szeret nyerni de abba is bele kell törődni hogy ha kikapunk. Mindössze a megkereshető kredit összege változik de ha a következő pontban leírt ökölszabályt alkalmazzuk akkor meg leszünk elégedve.

Vesztes csatát alapul véve egy tier 5-ös tankkal 5-10.000 kredites plusszunk lesz, tier 8-asnál ez az összeg felmegy 10-20.000 kredit közé is.

6, ÖKÖLSZABÁLY

A WOT ELSŐSORBAN A KIOSZTOTT SEBZÉST VESZI ALAPUL AHHOZ HOGY MEGÁLLAPÍTSA A KÖR VÉGI KERESETET!

TEHÁT HA EGY PRÉMIUM TANKKAL A SAJÁT ÉLETEREJÉNEK MEGFELELŐ SEBZÉST TUDUNK KIOSZTANI AKKOR AZZAL MÁR SZÉP PÉNZT TUDUNK KERESNI.

Ebbe nem számít bele a lepattanó és a mellément lövés sem, csakis és kizárólag az amivel sebzést okoztunk.

Tehát ha egy RAM-II-vel, melynek életereje 610, sikerül ennyit vagy efelett belesebeznünk ellenfeleinkbe akkor ott már a kör végén 20.000 körül alakul a nettó bevétel, Efelett akár a 30.000 kredit sem elképzelhetetlen, ez olyan 1000 sebzés felett várható.

shot_294.jpg

Ugyanez egy Jagdtiger 8.8-nál ahol 1300 életerőről van szó, ha sikerül ezt meghaladni akkor már a 20.000 kredit biztos, de a tier 8-as csatákban ezt akár sokszorosan is meg lehet haladni. Példának egy 4500 sebzés felettit mutatok ahol a tiszta nyereség alig kevesebb mint 60.000 kredit.

shot_304.jpg

Összefoglalva:

A lehető kevesebb extra kiadás, rengeteg kiosztott sebzés a titok ami plusz bevételekhez juttat. Mozogni, helyezkedni, pontosan célozni és lőni, lőni, lőni... Más titok nincs.

Szólj hozzá!

Címkék: kereset

A bejegyzés trackback címe:

https://hacl.blog.hu/api/trackback/id/tr715407188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása