HTML

WoT prémium tankok

Friss topikok

Címkék

105lefh18b2 (2) amerikai (2) arty (2) at-15a (1) cheat (1) churchill (5) dicker max (2) e-25 (1) elc amx (1) excelsior (1) farmolás (2) fcm36 pak40 (2) fcm 50t (1) is 6 (1) jagdtiger 8.8 (1) kereset (3) közepes (1) kv 5 (2) light (4) löwe (3) lpt (1) ltp (1) m22 (1) m3 light (1) m4a2e4 (1) m60 (1) matilda (3) matilda black prince (1) német (1) panther/m10 (1) prémium tank (28) pziv-s (1) pz 38h 735f (1) pz v/iv (1) ram ii (1) s35 (2) sexton (1) su-100y (1) su12244 (1) superpershing (1) t-34-3 (1) t14 (3) t1e6 (1) t2 lt (1) t34 (1) td (2) tetrarch (2) tier 10 (1) tier 2 (1) tier 3 (2) tier 5 (1) tier 7 (1) tier 8 (3) TOG II* (1) type 59 (1) t 127 (1) t 15 (1) t 25 (5) t 34 (4) valentine (1) Címkefelhő

SU-100Y Orosz tier 6-os prémium TD

2013.02.19. 09:47 foronghy

Az SU-100Y egy orosz tier 6-os prémium TD.

shot_008.jpg

Eljött az idő hogy újabb prémium tankot mutassak be. A 8.4.es patch-el jön be az orosz ágon egy újabb prémium td a SU-122-44 alá. Ez a SU-100Y és eléggé különbözik az eddig kapható TD-től. Hogy ez jó vagy rossz mindjárt kiderül.

Elsőként az ára: 3.250 arany. Ez roppant kedvező és már így is megvételre csábít, ha meg lesz rá valami kedvezmény egyértelműen az egyik legjobb ár/érték arányt jelenti. A vásárlásnál azonban érdemes minden szempontot megfontolni mert az olcsó húsnak híg a leve és ennek a tanknak is van jó pár negatívuma.

shot_001.jpg

Sebességben nagyon jó, ez a legnagyobb előnye is. Papíron "csak" 35km/óra szerepel azonban ezt az értéket nagyon gyorsan eléri és az emelkedőkön sem lassul be nagyon. Ez azt jelenti hogy már a csata elején el tudunk vele egy jó pozíciót foglalni és innen várhatjuk hogy az ellenfél elénk kerüljön. Ugyanakkor ez az előny akkor is kihasználható ha kezdünk kilátástalan helyzetbe kerülni mert egyszerűen nyomni kell egy kövér gázt és már bottal ütheti az ellenfél a nyomunkat. Ehhez a megfelelő erőt a tier 8-as motorja biztosítja, és TD-ben elég ritka az ilyesmi.

shot_002.jpg

Ha már kellően lelkesek vagyunk akkor ideje lehűteni a kedélyeket mert egy olyan rész következik mely fájóan gyenge pontja. A páncélzata nagyon gyenge, az egész tankon mindössze 60mm-es. Oldalt és hátul még nem számít de a front páncélnál ez nagyon elkeserítő tud lenni. Egy felderítőt veszek alapul, a példa kedvéért ez legyen a létező legkisebb, a tier 4-es Pz38nA. Ennek tier 3-as (!!!) ágyújának 67mm a páncél átütése ami azt jelenti hogy szemből 1:1-ben kiállva ott lő át ahol akar, ráadásul 2 másodpercenként. Ilyenkor csak 1 lehetőség van, menekülni olyan gyorsan ahogy csak tudunk és hangosan kiabálva segítséget kérni.

Elég öszvérnek néz ki a tank, egy KV-hez hasonló alvázra van rászerelve egy KV-2 nagyságú fix torony. Maga az alépítmény nem gond de a torony akkora hogy lehetetlen vele bármilyen bokorba elbújni mert valahol mindig ki fog lógni. Súlyosbítja a helyzetet hogy a torony közepén van az ágyú és bizony a torony tetejét nagyon könnyű átlőni. Úgyhogy a bujkálás nem igazán járható harcmodor.

Ez a páncél vastagság azt jelenti hogy a tankkal a hátsó sorokból kellene fedezetet nyújtani a többieknek de ez is nehézkes az ágyú miatt.

shot_005.jpg

Jöjjön az ágyú mely legnagyobb előnye de második gyenge pontja is.

Egy hatalmas tier 8-as, 130mm-es monstrumot kapott mellyel tekintélyes méretű sebzéseket lehet kiosztani. A 147-245-ös páncél átütés nagyon jó de ami ennél is szebb az a 330-550-es sebzés! Persze ebből lejön az ellenfél páncélzatának vastagsága de ha egy gyenge pontot sikerül eltalálnunk akkor akár egy lövés is elég lehet a megsemmisítéshez. Ez az ami miatt a magasabb osztályú ellenfelek is számolni fognak az SU-100Y-al.

Azonban pont ezen alkatrésze miatt arra kell számolnunk hogy a tier 7-8 osztályba fogja sorolni az MatchMaker de erre panaszunk nem lehet. Sőt meg merem kockáztatni hamar ismert, illetve hírhedt lesz a neve mert egy tier 8-as TigerII-be olyan szép 400-as sebzést lehet belevinni hogy csak kapkodni fogja a fejét hogy honnan jön az áldás.

Sajnos itt is jelen vannak a negatívumok. Az első a lassú célzási idő, ez 2,9 másodperc ami azt jelenti ha valakire ráemelem akkor ennyit kell várni míg teljesen beszűkül. Ez egyébként még nem annyira veszélyes, hasonló mint a többi "mezei" orosz TD-nél. Ha nem várom ki ezt az időt és hamarabb ellövöm nagy az esélye hogy nem találom el és itt jön be a képbe a második negatívum. Ez pedig a töltési idő ami 16(!!!) másodperc. Egyszerűen MUSZÁLY pontos lövést leadni vele mert ha nem találom el vele az ellenfelet az újra töltésre nagyon sokat kell várni.

A pontossága 0,38-as ami nem a legjobb de nem is a legrosszabb érték ebben a kategóriában, mondjuk úgy hogy átlagos.

shot_009.jpg

A TD-nél van még egy fontos érték, ez az ágyú forgathatósága. Ez itt nem rossz de nem is jó, nagyjából szintén átlagos vagy kicsivel az alatti. A legendás AT-15A értékét nem éri el ami azt jelenti elég sokat kell vele forogni de elfogadható.

shot_004.jpg

A lőszer nem drága, 1.118 kredit a sima és 978 a HE és ezen utóbbira külön felhívnám a figyelmet mivel roppant nagy móka. Kicsit visszahozza a régi KV + troll ágyú érzetét. Ugyanis BÁRHOL eltalálva az ellenfelet sebez bele így még komolyabban célozni sem kell vele.

Javítása 3.500 kredit körül mozog ami roppant kellemes.

A legfontosabb kérdés: Mennyit lehet vele keresni?

Erre nagyon nehéz pontos választ adni. Ez egy roppant érdekes tank, ha valaki megtanulja kezelni akkor nagyon jól használható de ha kevésbé értő kezek közé kerül akkor nem sokra lehet vele menni.

Vesztes csata esetén is hoz 5.000.-et de nyertesnél ez az érték felmehet akár 35.000.-re is. Az átlag 15-20.000.- körül lesz ami jónak mondható. Azonban van még egy fontos dolog amit mindenféleképpen meg kel említeni, ez a személyzet száma. 6 fő kell a kezeléséhez, parancsnok, sofőr, 2 célzó, 2 tüzér és emiatt legénység képzésre kifejezetten alkalmas.

XP-ben olyan 3-600 között hoz nyertes csatánként ami a kiképzést figyelembe véve gyors előrehaladást tesz lehetővé.

Megéri megvenni? Igen, de nem mindenkinek....

A "hagyományos" TD-re vágyóknak ott az AT-15A , és a Jagdtiger 8.8 , ezek a régi iskola tankjai, bujkálni kell velük és hátulról irtani az ellent. Az SU-100Y az SU-122-44-hez hasonlóan az új korszak gyermeke, dinamikus, gyors, nagy ágyúval felszerelt de sikeres használatukhoz rengeteget kell velük dolgozni.

A javasolt stratégia az hogy bujkálva az első sorok közelébe kell menni, belelőni egy ellenfélbe aztán azonnal visszamenni és a második sorok között kivárni míg újratölt. Így használva kellemetlen meglepetéseket szerezhetünk ellenfeleinknek és hatásosan támogathatjuk a saját csapatainkat. Azonban ez azt is jelenti hogy alaposan meg kell vele dolgozni, lesznek olyan helyzetek mikor vért kell izzadni a sikerért. A legrosszabb amit tehetünk hogy elbújunk egy bokorba és onnan lövöldözünk, mert ha észrevesznek akkor nekünk annyi. Akinek nincs ellenére a dinamikus, szinte médium tank szerű használat az hamar bele fog szeretni és igazán ütőképesen fogja tudni használni.

Játékbeli konkurense a Dicker Max. mely szinte ugyanennyibe kerül, mindössze 50 arannyal kevesebb csak ami semmi. Jellemzői hasonlók ezért alternatívaként mindenféleképpen érdemes figyelembe venni. Talán az lehet a döntő melyik ország tankjaira akarunk legénységet képezni.

1 komment

Címkék: td dicker max su-100y

A bejegyzés trackback címe:

https://hacl.blog.hu/api/trackback/id/tr715088185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tevepata 2013.07.14. 22:04:05

Ennek a szörnyellának olyan kreditszorzója van mint egy nyolcas prém heavynek, ( 3000 sebzés 50,000 kredit ) az MM pedig nagyon barátságos vele.
Előfordul hogy négyesek ellen is megy. Nem szakaszban hozzák be őket és nem csak felderítők.
Matilda hetzer M3lee...
Javarészt csak 5-6 ellen megy és ott iszonyúan brutalis.Persze beteszi néha nyolcasok közé is de semmi gond. Sőt! Csak ott lehet elérni a 3000 sebzést. Az alacsony szintűek túl hamar kivégzik egymást. Előfordult hogy négyet lőttem ki de az sebzésem összesen nem volt 500.
Végre egy prém tank amivel élmény farmolni. Nagyon megérte az árát. Ilyet én még nem mondtam prémium tankra.
Ez mosolyt csal az arcra :)
süti beállítások módosítása